Maszkok, védőeszközök és fertőtlenítő szerek forgalmazása PDF Nyomtatás E-mail
2020. április 08. szerda, 09:22

Köztudott, hogy a koronavírus veszély miatt óriási kereslett lett a maszk, védőfelszerelés és fertőtlenítő szer piacán. Meglehetős káosz uralkodik elsősorban az online piacon és erre a fogyasztóvédelmi hatóság is felfigyelt. Megszaporodtak az internetes csalások, a ezért fokozottan ellenőrzik a  webáruházak kínálatát és gyakorlatát.

Csak megjegyzem, hogy az igazi nagy csalók nem a legláisan működő webáruházak. A webáruháznak látszó trükközésre sajnos kialakult gyakorlat van és ilyenek leleplezéséről még nem hallottam. Tekintettel az üzletben való játékkereslet csökkenésére, játékkereskedők is próbálnak profilt bővíteni maszk, védőeszköz és fertőtlenítőszer irányába. Mivel ilyen termékek behozatalában nincs kellő tapasztalatuk, így könnyen belefuthatnak a hatóság szigorába.

Az FFP maszk (Filtering Face Piece) 3 fokozatban készül és követelményeit az EN 149:2001 szabvány tartalmazza. Tehát aki ilyet, vagy más védőeszközt, fertőtlenítőszert akar behozni, nem árt ha előbb alaposan tájékozódik.

Sz.P.T.