Hamis LEGO a karácsonyfa alatt PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 28. csütörtök, 13:25

A következő ♠ hír ma már szinte nem is számít szenzációnak. Az ember azt hinné, hogy egy nagy áruházban (nem utcán, piacon) vásároltam, legálisan, számlám van róla, tehát ez biztosan eredeti. Hát nem biztos. Ma már semmi sem az.

Amikor még aktívan dolgoztam a Fővárosi Fogyasztóvédelmi Felügyelőségnél, éppen az egyik TESCO áruház illetékese mondta nekem: A beszerzők azt csinálnak, amit akarnak. Ez volt a  válasz javaslatomra, hogy rúgják már ki azt a beszerzőt, aki két raklapnyi gagyi, szemlátomást hamis rádiót szerzett be és ezzel kárt okozott a cégnek. Nyilvánvalóan saját zsebre dolgozott, tudván, hogy úgyse rúgják ki. És ő nyert.

Nem jártam rendőriskolába, de laikusként nem hiszem el, hogy a hamis LEGO beszerzés tetteseit nem lehet megtalálni és megbüntetni. Egyáltalán hogy került be az országba? Netán itthon "gyártották"? Mindet eladták vagy még más forgalmazóknál is van belőle? Nem kellene esetleg Brüsszelt is tájékoztatni erről? Ezekre a kérdésekre kellene a nyomozásnak illetve a hatóságoknak választ adni.

A hamisítási helyzet sajnos ma se változott, csak a módszerek finomodtak. Hivatali időm alatt minden ünnepi forgalom környékén írtam az ilyenkor piacra dobott hamisítványokról. A Hatóság hányat leplezetett le akkor és most? Elvétve egyet kettőt? És lett következménye? Nem sok.

Sz.P.T.