Szakmai nap az adózásról PDF Nyomtatás E-mail
2013. február 01. péntek, 13:38

Az Országos Kereskedelmi Szövetség 2013. január 15.-én szakmai napot tartott a program szerint. A szakmai fórum célja, a 2013. évi legfontosabb adóváltozások áttekintése, különös figyelemmel a társasági adó, az általános forgalmi adó, az adózás rendje, valamint a helyi adózás változásaira.

Közismert, hogy 2013. április 1-ig a pénztárgépeket online kapcsolaton keresztül be kell kötni az adóhatósághoz. Az adóhatóság így fogja vizsgálni a különböző bevételi adatokat, az egyes nyugták adatait, minden előzetes jelzés nélkül. Ez azt jelenti, hogy az új követelmények miatt előreláthatóan a pénztárgépek legalább ¾ részét le kell cserélni.

Az előadások vázlata elolvasható, az előadók a megadott címen elérhetők. Ott voltam, meghallgattam és még számomra is érdekes volt. Az előadásokból azt szűrtem le, hogy maga a jogalkotó se tudja a részleteket, pedig az április 1. mindjárt itt van. Az egész adózási rendszer olyannyira elbonyolódik, hogy senki se lehet biztos az egyes §-ok értelmezésében. Minden azon múlik, hogy az ellenőr hogyan áll hozzá.

Sz.P.T.