Ismét az új termékdíj szabályokról PDF Nyomtatás E-mail
2012. február 03. péntek, 13:57

Az Országgyűlés már korábban elfogadta az új könyezetvédelmi termékdíj szabályokról szóló 2011. évi LXXXV. törvényt (novemberben módosította néhány pontban),  a kormány pedig december 14-i ülésén döntött a részleteket meghatározó végrehajtási rendeletről. Az Országos Kereskedelmi Szövetség 2012. január 24.-én szakmai napot rendezett, amelyen résztvettem. Dr. Kiskovács Miklós, a Greentax kft. környezetvédelmi szakértője tartott előadást és konzultációt. Íme, az előadás vázlata és egy újságcikk . Csupán az összehasonlítás kedvéért.

Szorgalmasan jegyzeteltem és igyekeztem a lényeget megragadni. Nem volt nehéz, mert az előadó nevén nevezte a gyereket: kapkodás, a végén össze lett csapva, rengeteg a szarvashiba, lényeges kérdések nincsenek a helyükön és egy csomó minden az EU szankciókat kivédendő került bele. A béna kacsa állapotában vagyunk, mindenki topog egyhelyben, minden zavaros. Kérdés, hogy a NAV mikor kezd majd nyomulni? Egyelőre kivár.

Mindezzel szemben áll az OHÜ ügyvezetőjének magabiztos nyilatkozata. Ha bármely tagunknak konkrét kérdése van nyugodtan keresse meg vele dr. Kiskovács Miklóst. Ötlete biztosan van.

Sz.P.T. Rosszalló