Partner és/vagy ellenség? PDF Nyomtatás E-mail
2011. március 17. csütörtök, 08:03

A Fogyasztóvédelem című független szakmai hírmagazin 2011. évi első számában találtam a koncepció cikket, amiben olyan szép gondolatok jelennek meg, hogy közreadásra érdemesnek láttam. Barát vagy ellenség? - ez itt a kérdés. Az ördög tulajdonképpen az aprópénzre váltásban rejtőzködik és úgy tűnik, hogy eddig igen eredményesen munkálkodik. Manapság a vízcsapból is a fogyasztóvédelem folyik és minden nyilatkozat a vállalkozóbarát hatóságról zeng dicshimnuszokat. Sajnos a pult eme oldalán ez nem érzékelhető. Legalábbis egyelőre nem.

A cikk második bekezdésének utolsó mondata lényegében időzített bomba, amit minden "jogsértés" megállapítása esetén működésbe lehet hozni és máris jöhet a bírság. Ezekbe az álságosan hangoztatott fogyasztói jogokba minden belefér. Bármi apróság, lényegtelen felirat nem egyezik betű szerint az előírással, máris bele lehet magyarázni, hogy sérülnek a fogyasztói jogok, tehát a hatóságnak kötelessége megtorolni a jogsértést.

Szeretnénk bízni abban, hogy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság új vezetése, az új szervezeti felállásban tényleg partnere lesz a játékszakmának.

Sz.P.T. Mosoly