Új főigazgató a Nemzeti Fogyasztóvédelmi hatóság élén PDF Nyomtatás E-mail
2010. július 27. kedd, 13:02

2010. július 12.-től Pintér István a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója, lásd NFH szűkszavú híradást. Idáig az Észak-Magyarországi Regionális Felügyelőséget vezette, személyesen nem ismerem. A rövid MTI közlemény vége különös figyelmet érdemel: "...vannak olyan helyzetek, amikor a vállalkozót is fogyasztónak kell tekinteni." Kiegészíteném azzal, hogy nem csak fogyasztónak, de embernek (és nem bűnözőnek) kell tekinteni. Másfél évtizedes felügyelőségi gyakorlatom alatt én ezt az elvet következetesen alkalmaztam - időnként elmondtam, le is írtam - de semmiféle foganatja nem lett. Hátha most lesz.

Feltételezem, hogy a főigazgatócsere nem kizárólag személyi változást jelent, hanem része a fogyasztóvédelemmel is foglalkozó hatóságok kusza szövevénye átfogó reformjának, amelynek részletei még nem ismertek. Meggyőződésünk, hogy a fogyasztóvédelem feladata nevében foglaltatik és az eddigi bürokratikus, életszerűtlen, pénzbehajtó szerepkör változni fog.

Az Egyesület részéről üdvözöljük Pintér Istvánt új munkakörében és reménykedünk abban, hogy a jelenleginél sokkal inkább életszerű, ügyfélközpontú ugyanakkor vállalkozóbarát fogyasztóvédelmet kíván folytatni. A várható (és szükséges) szervezeti, személyi változtatások után mindenképp személyesen is szeretnénk felvenni vele a kapcsolatot.

Sz.P.T. Nevetés